PBC Academy dhe Don Bosko, nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi për t’ua mundësuar nxënësve mbajtjen e praktikës

PBC Academy dhe Don Bosko, nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi për t’ua mundësuar nxënësve mbajtjen e praktikës Qendra Social-Edukative ‘Don Bosko’, është shkolla e radhës, të cilës PBC Academy i mundëson realizimin e praktikës profesionale për nxënësit e kësaj shkolle, falë marrëveshjes së bashkëpunimit të nënshkruar nga dy palët.  Përmes kësaj marrëveshje synohet zhvillimi i bashkëpunimit të […]

Si ta parandaloni humbjen e të dhënave? Njihuni me metodat kryesore

Si ta parandaloni humbjen e të dhënave? Njihuni me metodat kryesore Imagjinoni sikur keni humbur telefonin apo ua kanë vjedhur atë ose sikur kompjuteri juaj nuk është më funksional. Për një moment të gjitha të dhënat tuaja apo gjërat që ju sjellin kujtime zhduken. Që kjo të mos shndërrohet në realitet është jetike të kujdeseni […]

Njoftohuni me studentët e dalluar të muajit të tretë të programit TÈTÈ

Njoftohuni me studentët e dalluar të muajit të tretë të programit TÈTÈ Arbnor Canolli, Alban Selmanaj dhe Lir Ballata janë studentët e programit TÈTÈ që janë zgjedhur studentë të dalluar, bazuar në suksesin e arritur në gjuhën programuese C# advanced. Aktualisht janë në muajin e tretë të trajnimeve të këtij programi. Për secilin prej tyre […]

Pse të bëheni zhvillues i aplikacioneve mobile?

Pse të bëheni zhvillues i aplikacioneve mobile? A dëshiron të jesh më shumë sesa përdorues i aplikacioneve mobile? Atëherë mund ta konsiderosh karrierën për zhvillim të aplikacioneve mobile. Zhvilluesit e aplikacioneve mobile janë të specializuar për dizajnimin e pajisjeve të vogla elektronike dhe shkruajnë programe kompjuterike për telefona të mençur dhe pajisje tjera mobile. Por, çka […]

10 gratë që lanë gjurmë në historinë e teknologjisë

10 gratë që lanë gjurmë në historinë e teknologjisë Mjetet teknologjike që shfrytëzohen në përditshmërinë tonë janë meritë edhe e grave, historitë e së cilave mund të jenë inspiruese për vajza dhe gra të tjera. Bazuar në studimin e psikologes Penelope Lockwood mbi modelet e roleve gjinore, për shkak se gratë përballen me stereotipe negative […]

Dita Ndërkombëtare e Vajzave në STEM – PBCA tash e dy muaj trajnon falas rreth 30 vajza

Dita Ndërkombëtare e Vajzave në STEM – PBCA tash e dy muaj trajnon falas rreth 30 vajza Më 11 Shkurt në tërë botën organizohen aktivitete për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të vajzave dhe grave në fushat e Shkencave, Teknologjisë, Inxhinierisë dhe Mekanikës (STEM). Aktivitetet synojnë përfshirjen e tyre në këto fusha. “You totally can!” është motoja […]

Karriera në siguri kibernetike: 5 arsyet pse duhet të trajnoheni në këtë fushë

Karriera në siguri kibernetike: 5 arsyet pse duhet të trajnoheni në këtë fushë Kohëve të fundit kemi dëgjuar për sigurinë kibernetike më shumë se kurrë më parë. Të jetuarit në botën digjitale ka bërë që të rriten gjasat që individët, kompanitë dhe organizatat t’u ekspozohen sulmeve kibernetike. Bashkë me to janë rritur edhe mundësitë për […]