Ylli Çarkaxhiu, M.Sc.

Ylli Çarkaxhiu ka mbi 6 vjet përvojë në, hartimin, zhvillimin dhe menaxhimin e projekteve të softuerit për klientë vendas dhe ndërkombëtar. Ylli është udhëheqës i departamentit të implementimeve në PBC, ku janë zhvilluar e implementuar zgjidhjet më inovative në Evropën Juglindore, siç është IBAS, SIIZHEK, Government Gateway for Public Finance (GOGAPf), Billing and CRM, Government ERP, Business Intelligence at Public Finances (BIPf), eGovernment to Citizens (eG2C) e shumë të tjera. Z. Çarkaxhiu ligjëron edhe në BPrAL AAB përveç që është ligjërues pasionant në PBC Academy. Z. Çarkaxhiu është i certifikuar nga Microsoft për zhvillimin e softuerit.